μια ψηφιακή φωτογραφία με κείνον να κοιτά το φωτογράφο του στα μάτια χαμογελώντας όλος χαρά σα να του λέει Μαλάκα τράβα να δούμε τί θα καταλάβεις. μια γυναίκα μου τη χάρισε, εκεί που σκάλιζε μαζί μου τις αναμνήσεις της από εκείνον, εν γνώσει της ότι ο εικονιζόμενος αρέσκεται να διαμοιράζεται τήδε κακείσε, μη κινδυνεύοντας εξάλλου να τον χάσει καθώς ποτέ της δεν τον είχε.. (ναι βρε, μιλάνε κι οι σκύλες οι γυναίκες, έχοντας στο μυαλό σουβλιά, μαχαίρια, κιμαδοποίηση στο χασαποκούτσουρο, τσιγκέλια και άλλα συναφή κρεουργικά).

μπλε σκούρο κοστούμι, γαλάζιο κασκόλ, ριγέ γραβάτα με λοξές λευκές, κόκκινες και βαθυμπλέ ρίγες κλίνουσες αριστερά,
αμήχανα χέρια με δάχτυλα που άλλαξαν με το χρόνο προς το παχύτερο, που εικονίζονται να πασπατεύουν κάτι ακαθόριστο (επιχειρούν να στρίψουν τσιγάρο άραγε;), η βέρα κρυμμένη στην τσέπη την αριστερή (μόνο πότε θα πεθάνω δεν ξέρω),
μισοφεγγαρωτό χαμόγελο, μαλλιά σκληρά μαύρα ακόμη, μάγουλα που κοκκινίζουν απ´ την ευρυαγγεία, λευκό φλυτζάνι με πιωμένο τον λούνγκο, το κουτάλι χρησιμοποιημένο και αφημένο στο πιατάκι με το αριστερό χέρι, τσαλακωμένο χαρτομάντηλο αδιάφορα αφημένο παρέκει, όχι τσιγάρα εμφανή μα ένα άδειο γυάλινο τασάκι, καφενείο ό,τι νάναι, με τζαμαρίες σαν τα κτελ, μέρα χειμωνιάτικη θαμπή, ήχος συμπεραίνεται κανείς.

μαλάκα, συγγνωστή μου η πλάνη, σε παρατηρώ, σε αγκαλιάζω, σε φιλώ με πάθος, σε επιθυμώ, είσαι η λαχτάρα μου, είσαι η ζωή μου, είσαι το αντίγραφο του εαυτού μου, αυτός που με κατάλαβε, που με ένιωσε, που με πόθησε ίσαμε λίγο, έτσι για να περάσει ο καιρός του ευχάριστα, χωρίς να νοιάζεται αν θα έμενα, χωρίς να νοιάζεται για την αναχώρησή μου.

τώρα είναι που θάπρεπε να ´μαι είκοσι χρονώ.
για νάχω το χρόνο να σε ξεπεράσω..

Πάολα; μια που τα συζητάμε: τί είχαμε τί χάσαμε στην τελική;

τύποι από το ράφι, 3

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s