καταγράφω θα πει κλειδώνω, ασφαλίζω, περιορίζω λέξεις και έννοιες μέσα από μια συνεχή άκοπη γραμμή για να μην διαρρεύσουν. το περίγραμμα πολύμορφο. οι μονάδες και τα σύνολα σταδιακά αρχειοθετούνται και μετατρέπονται σε φύλακες. οι λέξεις αποφεύγουν να συνωστίζονται διαστροφικά επίτεχνες και επιτηδευμένες, οι έννοιες καμιά φορά πονούν..

η συναισθηματική βία που ασκείται πάνω στις γυναίκες με πολλούς τρόπους και ασυνείδητες ή ενσυνείδητες μεθοδεύσεις, που τις καταντά φοβισμένες και μόνες, η συστηματική περιθωριοποίησή τους επειδή μόνον αυτή τις αξίζει, είναι πιθάρι δίχως πάτο, χωρίς εποχή, χρώμα, ώρα, αιτία. τρόμος, λαθεμένες σκέψεις, παραίτηση, φαινομενική αναξιότητα, απόρριψη, ρουφούν τη χαρά της ζωής. ανάμεσα στα δύο άκρα, στο μίσος για τον κακοποιητή, την εκδίκηση, την αυτοτιμωρία και στη διεκδίκηση του δικαιώματος στο όνειρο και την ελπίδα για μια καλύτερη συνέχεια κινούνται τα κείμενα της συλλογής ηχηρή σιωπή.

η συλλογή σαραμπάντα εναγκαλίζεται τη σιγανή ζωή, που βρίσκει ευκαιρίες να χαρεί και να φτερουγίσει. η ηπιότητα δεν κρύβει πάντα την ειρήνη, το χαμόγελο ενδέχεται να είναι κατά συνθήκην, η τσαχπινιά και η αναίδεια χορεύουν λυτρωτικά.

φυσικά στο ιστολόγιο περιλαμβάνονται και άλλα, ανένταχτα ακόμη σε υποσύνολα.

εννοείται ότι των άλλων φιλοξενούνται γιατί μου αρέσουν…

πρόσωπα, ονόματα και καταστάσεις είναι φανταστικά, οι αφορμές και οι αφιερώσεις πραγματικές, οι διαδρομές προϊόντα νόησης.

 

η Δέσποινα Μακροπούλου, γεννημένη στη Θεσσαλονίκη το 1954, υπηρέτησε όλη της τη ζωή την πολιτιστική κληρονομιά ως αρχαιολόγος στην Ελληνική Αρχαιολογική Υπηρεσία. 
 
τώρα που μεγάλωσε, της αρέσει να αναγνωρίζει τον εαυτό της μέσα από κάθε άσκηση αγάπης που έζησε, επιδίωξε ή υπέθεσε. 
 
αυτά.. μόνο και μόνο για να μη μείνει η συνέχεια ανυπόγραφη..

 

Despina Makropoulou, an archeologist, born 1954 in Thessaloniki, served the Greek cultural Heritage for 36 years at the Hellenic Archeological  Service.

a grown up now, she likes recognizing herself in every practice of love she lived, pursued or assumed.

just these.. so that the continuation will not remain unsigned..